Facebook Pixel

Sähköpyörän Kasausohje

Sähköpyörän Kasausohje
9. marraskuuta 2021
Sähköpyörän Kasausohje

SISÄLLYSLUETTELO

1. ENNEN KUIN ALOITAT
2. PYÖRÄLAATIKON AVAAMINEN
3. SUOJAMATERIAALIN POISTO
4. ETURENKAAN KIINNITYS
5. OHJAUSTANGON SUORISTAMINEN & KIRISTYS
6. JARRUKAHVOJEN SÄÄTÖ
7. SATULAN KORKEUDEN SÄÄTÖ
8. POLKIMIEN ASENNUS
9. SÄHKÖAVUSTUKSEN TARKISTUS
10. SÄHKÖPYÖRÄN ENSILATAUS
11. PYÖRÄ ON AJOVALMIS

 

1. ENNEN KUIN ALOITAT

Kun pyöräsi on toimitettu, sinun täytyy tehdä muutama asennus-toimenpide pyörän käyttöönottoa varten - prosessi on helppo!

Ennen aloittamista, käy läpi pyörälaatikko ulkoisesti ja tarkista ettei laatikko ole vaurioitunut kuljetuksen aikana. Jos huomaat vaurioita ota yhteyttä Electrobiken asiakaspalveluun [email protected]

Jos kohtaat kasauksen aikana ongelmia tai sinulla on kysyttävää kasauksesta, ole hyvä ja ota yhteyttä asiakaspalveluumme!

Tarvitset seuraavat työkalut laatikon avaamisen ja pyörän kasaukseen:
1x Mattoveitsi tai sakset
1x Kuusiokoloavainsetti
1x 15mm kiintoavain tai poljinavain

Ennen kuin aloitat

2. PYÖRÄLAATIKON AVAAMINEN

Avaa pyörälaatikko mattoveitsellä tai saksilla varoen. Poista pakkausmateriaali ja tarvikkeet laatikosta. Suosittelemme säästämään pahvilaatikon ja pakkausmateriaalit mikäli pyörää tarvitsee lähettää uudestaan esim. huoltoa tai mahdollista takuuta varten.

Pakkauksen avaamisen jälkeen, pyörän voi nostaa laatikosta suoraan pois. Helppo tapa on myös kääntää laatikko varovasti kyljelleen lattialle ja vetää pyörä ja tarvikkeet varovasti laatikosta ulos.

3. SUOJAMATERIAALIN POISTO

Irroita pyörästä suojausmateriaalit, muovit ja pehmusteet. Jos käytät suojien poistamiseen saksia tai puukkoa, varo naarmuttamasta pyörän runkoa tai muita osia. Suosittelemme säästämään suojausmateriaalit, mikäli pyörää tarvitsee kuljettaa myöhemmin esim. mahdollista huoltoa tai takuuta varten.

4. ETURENKAAN KIINNITYS

Mikäli eturengas ei ole asennettu paikalleen, onnistuu sen kiinnitys helposti. Poista etuhaarukasta suojamuovit sekä jarrusatulassa oleva muovinen suojapala. Kiinnitä eturengas paikalleen asettemalla jarrulevy jarrusatulaan ja työntämällä läpiakseli vanteen navan lävitse. Akseli kiristyy käsin pyörittämällä. Akselimallista riippuen kiinnitys voi poiketa ohjeesta/kuvista.

SR SUNTOUR Q-LOC LÄPIAKSELI

SR Suntour merkin keulassa käytetään usein Q-Loc läpiakselia, jonka avausmekanismi on erilainen. Läpiakseli työnnetään normaalisti vanteen lävitse. Sen jälkeen akseli kiristetään pyörittämällä lukitusvivun vastakkaisesta päädystä. Akselin hampaat kiristävät sen paikalleen. Lopuksi akseli lukitaan nostamalla lukitusvipu ylös.

Akselin irroitus tapahtuu avaamalla lukitusvipu ja pyöräyttämällä akselia noin puoli kierrosta, samalla painaen akselin sormella sisään. Sen jälkeen akselin voi vetää ulos lukitusvivusta vetämällä.

5. OHJAUSTANGON SUORISTAMINEN & OHJAINKANNATTIMEN KIRISTYS

Käännä ohjaustanko suoraksi renkaan suuntaisesti. Kiristä ohjainkannattimen kaikki pultit kireälle/momenttiin käyttäen kuusiokoloavainta (koko 4-5mm) tai momenttityökalua, tarkista oikea momentin Nm-luku ohjainkannattimesta (yleensä 5-19Nm).

Kiristä kuvanmukaiset ohjainkannattimen pultit ristiin, jolloin tanko ja kannatin kiristyvät mahdollisimman suoraan asentoon. Vältä ylikiristämistä. Varmista vielä lopuksi käsin, että ohjaustanko on varmasti kiristynyt ja on tukevasti paikallaan.

6. JARRUKAHVOJEN SÄÄTÖ

Säädä jarrukahvojen asento itsellesi sopivaksi ja kiristä kuusiokoloavaimella tukevasti paikalleen, 5Nm momenttiin. Vältä ylikiristämistä, ettei pultti pyöristy.

7. SATULAN KORKEUDEN SÄÄTÖ

Satulatolpan korkeutta voit säätää helposti satulatolpassa olevalla pikalukituksella, huomioithan että valkoinen viiva satulatolpassa merkitsee korkeimman mahdollisimman lukituspaikan. Älä istu satulalle jos tolppa on viivaa korkeammalla.

8. POLKIMIEN ASENNUS

Kiinnitä polkimet kampiin, pyöritä polkimet ensin kierteille käsin ja kiristä lopuksi 15mm kiintoavaimella tai poljinavaimella. Polkimet on merkattu L (vasen) ja R (oikea). Vasemman puolen polkimessa on myös pystyiset viivat, jotka auttavat erottamaan polkimet toisistaan. Polkimet tulee kiinnittää merkintöjä vastaaville puolille kampiin, sillä polkimien kierteet on tehty yhteensopivaksi vain merkintöjä vastaaville puolille.

9. SÄHKÖAVUSTUKSEN TARKISTUS

Käynnistä avustusjärjestelmä ja tarkista sähköavustuksen, näytön ja painikkeiden toiminta. Pyörät koeajetaan aina ennen luovutusta, siksi pyörän matkamittarissa voi
olla käyttöönotettaessa valmiiksi n. 1-20km ajokilometriä.

10. SÄHKÖPYÖRÄN ENSILATAUS

Suorita pyörän ensilataus lataamalla akkua n. 8 tuntia. Lataamisen jälkeen pyörä on ajovalmis. Säilytä akkua aina kuivassa ja lämpimässä tilassa. Kun pyörä on latauksessa, syttyy laturin muuntajaan sekä akkuun merkkivalot.

11. PYÖRÄ ON AJOVALMIS

Ennen kunnollista koeajoa, tarkista jarrujen ja vaihteiden toimivuus sekä rengaspaineet. Muista käyttää kypärää ja huolehdi heijastimista ja valoista. Muista seurata ajokilometrejäsi, sähköpyörän Ensihuolto on suoritettava, kun pyörällä on ajettu 100-300km, tai 5-15 käyttötunnin jälkeen tai 3-6 viikon kuluttua, viimeistään kuitenkin 3 kuukauden kuluttua käyttöönotosta. Tarkemmat tiedot huolloista löydät huoltodokumentista. 

Autamme mielellämme kaikissa sähköpyörän kasaukseen liittyvissä kysymyksissä. Älä epäröi ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Turvallisia ja nautinnollisia kilometrejä uudella sähköpyörälläsi!