Facebook Pixel

Shimano State of the Nation - raportti, muuttuvat asenteet sähköpyörien käyttöön

Shimano State of the Nation
20. lokakuuta 2021
Shimano State of the Nation - raportti, muuttuvat asenteet sähköpyörien käyttöön

Joka neljäs eurooppalainen sanoo ostavansa tai käyttävänsä sähköpyörää todennäköisemmin kuin edellisenä vuonna, paljastaa Shimanon viimeisin State of the Nation -raportti, joka tutkii erityisesti sähköpyöräilyn kasvua Euroopassa.

Yli kolmannes (37%) alle 24-vuotiaista on sanonut käyttävänsä sähköpyörää vähentääkseen ympäristövaikutuksiaan, kun taas kaksi viidesosaa (41%) yli 55-vuotiaista sanoi etsivänsä vaihtoehtoa moottoriajoneuvolle. 

Koronaviruspandemia ei ole ainoa motivoiva tekijä sähköpyörien käytössä, vaan kasvava tietoisuus ja kiireellisyys ilmastonmuutoksen ympärillä saa enemmän ihmisiä tekemään henkilökohtaisia ​​valintoja oman hiilijalanjälkensä pienentämiseksi.

Raportissa ei käsitellä Suomea erikseen, mutta 2021 alussa uudistettu Työsuhdepyöräetu on kasvattanut pyöräilyn kiinnostavuutta, erityisesti sähköpyörien osalta sekä vuoden alussa käynnissä ollut romutuspalkkio käytettiin lähes ennätysajassa loppuun, joka viestii myös kiinnostuksesta vähäpäästöisten kulkuneuvojen hankintaan.

Mitä ajatuksia tutkimus herättää? Tulisiko sähköpyörien hankintaa tukea myös kuluttajapuolella esimerkiksi ostotuella tai muulla tuella?

Lue koko artikkeli Shimanon kotisivuilta.